mossel-7“Ik woon in een soort Mekka”, zegt Marjolein van Wagensveld. Minstens één keer per twee weken gaat ze als jutter langs de Waal. Schelpen, veren, riet; wat ze kan dragen neemt ze mee naar huis om daar speciale windlichten van te maken. Ze worden gemaakt van laagjes hoogwaardig kaarsenvet. “Kijk hier, dit windlicht heb ik gemaakt van mossels die ik heb gevonden bij de Waal.” Van Wagensveld opent eind september in Tuil haar eigen atelier. Daar toont ze haar windlichten van voorwerpen die ze onder meer heeft gevonden in het Rivierenland. En ook andere producten, zoals een schelpengordijnen met houten takken die ze heeft gejut nabij de Waal. Van Wagensveld, eigenaresse van haar bedrijfje Strand & Kaarslicht, hoopt dat bij de dijkverbetering er voldoende aandacht is voor natuur. “Ik hoop dat de dijken een zo natuurlijke mogelijke uitstraling krijgen. Het hoeft niet allemaal kaarsrecht.” Bericht overgenomen van: Waterschap Rivierenland
This entry was posted in nieuws.